07.06.2020

Het verschil tussen katoen en katoen.

Hallo allemaal,

In het tijdschrift  " Vrij " van de Telegraaf stond een vraag van een lezeres.

Zij vroeg in de "  Vrij " waarom haar katoenen lakens zo hard bleven en kraakte ook na diverse keren wassen.

Ik leg hier even het verschil uit in katoen en katoen.

Het heeft voornamelijk met weven van katoen te maken. Of te wel de draden de Thread Count, letterlijk vertaald " draad tellen " Hoe hoger de thread Count hoe hoger de kwaliteit van katoen.Dan krijg je onder andere  Percal katoen. Je hebt verschillende soorten katoen door middel van het verschil in de weeftechniek.

Ik hou het nu even op Percal katoen. Door de weeftechniek wordt gebruik gemaakt van plat-bin-ding "   Binding " waarbij iedere kettingdraad afwissend boven en onder de afzonderlijke inslagdraden ligt.

Dit lijkt naar mijn idee op een techniek die ik moest leren bij het sokken stoppen, hahaha.  Deze techniek zorgt er voor dat de stof, mooier, zachter en soepeler is.

Lees meer
01.06.2020

We gaan een beetje van het slot.

Hoera, we gaan een beetje van het slot. Hoe bijzonder is dat? Voor drie maanden geleden konden wij ons niet voorstellen dat heel de wereld op slot zou gaan.

Het blijft in bepaalde gedeeltes van de wereld nog erg, heel erg. Mensen lopen in barre omstandigheden terug naar hun geboorte plaats. Soms wel duizend kilometers of meer.

Wat zijn wij dan bevoorrechte mensen. De Nederlandse staat helpt ons, dat kan  je van die landen niet zeggen helaas.

Ook hier is het wachten en angst voor wat er nog komen gaat. De horeca mag weer open en vele verwachten een tweede golf. Ik hoop echt dat deze verwachtingen niet uit gaan komen.

Ik hoop dat wij echt geleerd hebben van deze crisis en weer gaan zorgen dat wij onze eigen broek op kunnen houden. Afhankelijk zijn van andere landen moeten wij niet meer willen. Ik weet dat dit makkelijker geschreven is als gedaan, maar toch!

Samenwerken met elkaar dat hebben wij in ieder geval geleerd. Samenwerken met andere landen is ook belangrijk met nadruk op samenwerken. Afhankelijk zijn van andere landen dat niet.

Lees meer
25.05.2020

Covid 19 of te wel Corona

Covid 19 of te wel Corona, wie op deze hele wereld had kunnen denken dit virus heel de wereld lam zal leggen? Letterlijk en figuurlijk lam, ongelofelijk! Verdriet en gemis speelde iedereen parten. Gelukkig zonder uitzondering, al moet gezegd dat de armen onder ons het extra zwaar hebben.

Langzaam aan gaat de wereld weer een beetje van het slot. Wij kunnen weer wat ruimer ademhalen. Het blijft opletten want wij willen niet weer op slot. De economieën  zijn bijna overal ingestort. Ook ondernemend Nederland heeft flinke dreunen opgelopen. De Staat heeft geholpen en blijft helpen maar of het genoeg is? 

Wij hopen dat de schade meevalt omdat wij een zogenaamde intelligente Lockdown hadden. Langzaam starten de mensen weer op, ook Basics4all.

Ondanks dat wij online verkopen, wat wel door gegaan is hebben wij bijna niets verkocht. Wij hebben geen puzzels, boeken en spellen dus het verkeerde segment.

Gelukkig gaan wij ook weer een beetje de goede kant op. De bestellingen druppelen langzaam en gestaag weer binnen. Wij hopen dat het zo blijft en dat wij een goede zomer krijgen. Mooi weer maakt iedereen blij en blijheid kan iedereen wel gebruiken in deze zware tijden.

Blijf opletten in deze " abnormale nieuwe " anderhalve meter samenleving. Zodat iedereen weer snel naar de normale samenleving kan.


Lees meer
media
15.03.2020

Basics4all

Hallo allemaal, eindelijk is het zover. De nieuwe shop is klaar en is vandaag online gegaan. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden?

In deze blog ga ik proberen om allerlei stukjes te schrijven over " bijvoorbeeld het als leek " runnen van een webshop. Zoals vele van jullie al weten heb ik Basics4all over genomen van mijn dochter. Ik hielp haar omdat ik tijd over had en het heel leuk vond om te doen.

Ik had het over " een leek " zijn en dat was/ben ik ook, maar ik leer het en krijg hulp. Veel hulp van leuke gasten die er heel veel van weten. Die het volgens mij ook wel apart vinden om mij achter de geraniums vandaan te houden.

Ik heb er plezier in en ik hoop jullie ook?  Laat het mij weten.

Die leuke gasten waar ik het over had, zijn Dwayne en Michel van WECare Media.

Dominique De Kort, Online Marketing.Lees meer