03.02.2021

Basics4all veiligheid en betaalsystemen.

Hallo allemaal,

Wij zijn nog steeds in een Lockdown. Daar is genoeg over gezegd en geschreven.

Waar ik het over wil hebben, is het ondernemen, in een online wereld. Wij zijn met recht de online wereld in gesleurd, door Corona hoorde ik iemand op de radio zeggen. Ik dacht gelijk, dat is zeker waar. Alles is dicht en zonder computer, kan je niets maar dan ook niets ondernemen, als ondernemer.

De online wereld, brengt veel. Zij brengt ook veel onzekerheid met zich mee. De online criminelen, die ons heel gewiekst proberen op te lichten, wat ze geregeld lukt ook.  Jammer van zo'n prachtig iets als het internet. 

Internet je kan er zo veel mee, online bestellen, van kleding tot loopbanden toe enz. enz. Als online klant let je ook goed op, omdat je weet dat het soms mis kan gaan.

Je kijkt of er een groen slotje, plus https, bovenin de titelbalk staat. Die https die daarvoor staat is extra belangrijk. Dat betekent dat de site, waar je opzit extra beveiligd is.  Je bekijkt de online winkel, waar je iets in wilt bestellen goed, want daar kan een keurmerk in staan wat eventueel garantie biedt.

Keurmerken, zoals bijvoorbeeld thuiswinkel, bieden vaak die garantie. De webshop winkelier moet daarvoor, betalen want dat kost geld. Toch betekent zo'n keurmerk ook geen 100% garantie, want criminelen kunnen die merken ook namaken. Net als bij banken bijvoorbeeld.  Je kan wel checken of de webshop actief lid is van zo'n keurmerk. Vaak doet men dat niet.

Basics4all heeft geen keurmerk. Wij zijn een kleine webshop, het kost veel geld dat wij dan weer in de prijs moeten verwerken.  Basics4all investeert in goede veilige betaalsystemen. Betaalsystemen zoals bijvoorbeeld PayPal en/of Klarna Pay Later,die bieden jou als klant de garantie dat je sowieso je geld terug krijgt. Dus als je een site bezoekt kijk dan naar de betaalsystemen dan zit je heel vaak goed.

Een tip is, als je bijvoorbeeld Marktplaats bezoekt en je wilt iets kopen daar. Kijk dan rechts bovenin hoe lang iemand al op Marktplaats verkoopt. Is dat een week zou ik voorzichtig zijn. Is dat 7 jaar zoals bij Basics4all dan zit je gewoon goed.

Lees meer
09.12.2020

Het jaar 2020

Hallo allemaal,


Ik wens iedereen, hele fijne feestdagen ondanks het Covid 19/Corona virus. Het feit dat door dit vervelende virus en nu schrijf ik het heel,  ( ik heb, totaal een ander woord in gedachten ) netjes, ons allemaal in de tang heeft.

Hoe wil men dit gaan vieren?

Wij mogen drie gasten ontvangen, en dat gaat niet lukken bij bijvoorbeeld 10  personen in één familie. Ik wens dat iedereen deze dagen, wat men ook beslist, beleeft in gezondheid.

Het jaar 2020 blijft ons lang heugen, ondanks dat de zomer relatief goed verlopen is!  Voor de rest van het jaar, sta je met Corona op en je gaat ermee naar bed. Er zijn toch weer heel veel mensen onnodig zwaar ziek en zelfs dood gegaan. Het houdt maar niet op en de speculaties vliegen ons om de oren.

In deze donkere dagen voor kerst kunnen wij wel een lichtje gebruiken. Het vaccin lichtje komt eraan. Laten we hopen dat het echt verlichting brengt.


Lees meer
03.11.2020

Basics4all en België

Hallo allemaal,

Ik ga even terug in de tijd. Die tijd waarin er geen Covid 19 was. Die tijd dat wij allemaal nog konden gaan en staan waar wij wilde. Waar is die tijd gebleven? De maatregelen zijn weer aangescherpt en wij kunnen met de feestdagen nergens naar toe.

Basics4all is met haar nieuwe webshop begonnen net toen Covid 19, haar onvoorspelbare Virus rond aan het strooien was. Toen dachten we nog dat het een paar weken duren zou! Hoe mis hadden wij het met zijn allen. Toen begon het in het voorjaar, nu is het herfst en wij zijn weer terug bij af.

Een lange winter komt eraan. Laten we hopen dat de winter licht zal zijn met koude zonnige dagen. Goed koud, zodat er geschaatst kan worden een Elfstedentocht met publiek op 1.5 meter, hoe leuk zou dat zijn!

Basics4all is ondanks Covid 19 door kunnen gaan met vallen en opstaan. Een leek in de wereld van online verkoop, zoals ik in het begin schreef. Een leek die leert, maar net als alle andere last heeft van dat Virus.

Dat Virus houdt ons niet tegen daar ben ik van overtuigd. Wij gaan winnen met elkaar, ook al is het met vallen en opstaan.

Basics4all gaat door en start haar online shop nu ook in België. Spannend hoor en ik hoop met recht dat het lukken gaat. Ik heb goede hulp van Dominique de Kort ( online marketing) en Dwayne Snoeren van ( Wecare Media)

Lees meer
17.10.2020

Tweede golf is een feit.

Hallo allemaal, de tweede Covid 19 golf is een feit. Ongelofelijk maar waar.

Horeca is weer dicht, en met haar vele duizenden andere bedrijven die last hebben van deze crisis. De kleding branche waar Basics4all onder valt, heeft ook last, alhoewel de webshops minder.

Mensen werken weer thuis en dan zijn de kleding voorschriften niet zo belangrijk, haha. Lekker in je slobberbroek achter de laptop. Je kan toch niet uit, dus lekker belangrijk hoe je eruit ziet.

Nu, dat is wel belangrijk!

Belangrijk is om goed voor jezelf te zorgen, daar valt ook kleding onder. Een uurtje langer op bed is geen probleem, lekker relax.

Dan is het huppekee onder de douche, tanden poetsen, haren kammen, geen slobberbroek maar een comfortabele, mooi shirt/trui en aan het werk. Fris en fruitig aan het werk, de shirts hebben wij, de broeken vast een andere webshop.

Zo zorg je goed voor jezelf en wat nog belangrijker is, ook voor een ander! 

Lees meer
10.09.2020

Duurzame kleding gerecycled.

Gerecycled? Het sport T-shirt dat ik hier beschrijf bestaat uit 50% gerecycled materiaal. Ik heb al een rugzak die 100% gerecycled is. Je gelooft het niet maar hij is gemaakt van plastic flessen. 

In kleding komt het ook steeds meer voor, het wordt hergebruikt of gemaakt van ander materiaal zoals polyester uit plastic flessen. Ik had nog niets in mijn shop, nu dus wel en het is perfect!  Hergebruik voorkomt dat wij verzuipen in de rommel die wij achter laten c.q. weg gooien.

" Verbeter de wereld begin bij jezelf " is een slogan die al heel lang bestaat. Afval scheiden en hergebruiken zou normaal moeten zijn.  " Leven en laten leven " ook.  Werk aan de winkel/shop.

Nu, het sport t-shirt dus! Mooi t-shirt lekker gestroomlijnd met reflecterende naden. Je bent dus goed zichtbaar en het ademt nog ook en gemaakt van 50% gerecycled materiaal. Goed bezig, twee vliegen in een klap dus. Oeps, vliegen hebben ook een functie. Ik weet even niet zo gauw welke? Wie weet komt dat in de volgende blog.


Lees meer
07.06.2020

Het verschil tussen katoen en katoen.

Hallo allemaal,

In het tijdschrift  " Vrij " van de Telegraaf stond een vraag van een lezeres.

Zij vroeg in de "  Vrij " waarom haar katoenen lakens zo hard bleven en kraakte ook na diverse keren wassen.

Ik leg hier even het verschil uit in katoen en katoen.

Het heeft voornamelijk met weven van katoen te maken. Of te wel de draden de Thread Count, letterlijk vertaald " draad tellen " Hoe hoger de thread Count hoe hoger de kwaliteit van katoen.Dan krijg je onder andere  Percal katoen. Je hebt verschillende soorten katoen door middel van het verschil in de weeftechniek.

Ik hou het nu even op Percal katoen. Door de weeftechniek wordt gebruik gemaakt van plat-bin-ding "   Binding " waarbij iedere kettingdraad afwissend boven en onder de afzonderlijke inslagdraden ligt.

Dit lijkt naar mijn idee op een techniek die ik moest leren bij het sokken stoppen, hahaha.  Deze techniek zorgt er voor dat de stof, mooier, zachter en soepeler is.

Lees meer
01.06.2020

We gaan een beetje van het slot.

Hoera, we gaan een beetje van het slot. Hoe bijzonder is dat? Voor drie maanden geleden konden wij ons niet voorstellen dat heel de wereld op slot zou gaan.

Het blijft in bepaalde gedeeltes van de wereld nog erg, heel erg. Mensen lopen in barre omstandigheden terug naar hun geboorte plaats. Soms wel duizend kilometers of meer.

Wat zijn wij dan bevoorrechte mensen. De Nederlandse staat helpt ons, dat kan  je van die landen niet zeggen helaas.

Ook hier is het wachten en angst voor wat er nog komen gaat. De horeca mag weer open en vele verwachten een tweede golf. Ik hoop echt dat deze verwachtingen niet uit gaan komen.

Ik hoop dat wij echt geleerd hebben van deze crisis en weer gaan zorgen dat wij onze eigen broek op kunnen houden. Afhankelijk zijn van andere landen moeten wij niet meer willen. Ik weet dat dit makkelijker geschreven is als gedaan, maar toch!

Samenwerken met elkaar dat hebben wij in ieder geval geleerd. Samenwerken met andere landen is ook belangrijk met nadruk op samenwerken. Afhankelijk zijn van andere landen dat niet.

Lees meer
25.05.2020

Covid 19 of te wel Corona

Covid 19 of te wel Corona, wie op deze hele wereld had kunnen denken dit virus heel de wereld lam zal leggen? Letterlijk en figuurlijk lam, ongelofelijk! Verdriet en gemis speelde iedereen parten. Gelukkig zonder uitzondering, al moet gezegd dat de armen onder ons het extra zwaar hebben.

Langzaam aan gaat de wereld weer een beetje van het slot. Wij kunnen weer wat ruimer ademhalen. Het blijft opletten want wij willen niet weer op slot. De economieën  zijn bijna overal ingestort. Ook ondernemend Nederland heeft flinke dreunen opgelopen. De Staat heeft geholpen en blijft helpen maar of het genoeg is? 

Wij hopen dat de schade meevalt omdat wij een zogenaamde intelligente Lockdown hadden. Langzaam starten de mensen weer op, ook Basics4all.

Ondanks dat wij online verkopen, wat wel door gegaan is hebben wij bijna niets verkocht. Wij hebben geen puzzels, boeken en spellen dus het verkeerde segment.

Gelukkig gaan wij ook weer een beetje de goede kant op. De bestellingen druppelen langzaam en gestaag weer binnen. Wij hopen dat het zo blijft en dat wij een goede zomer krijgen. Mooi weer maakt iedereen blij en blijheid kan iedereen wel gebruiken in deze zware tijden.

Blijf opletten in deze " abnormale nieuwe " anderhalve meter samenleving. Zodat iedereen weer snel naar de normale samenleving kan.


Lees meer
media
15.03.2020

Basics4all

Hallo allemaal, eindelijk is het zover. De nieuwe shop is klaar en is vandaag online gegaan. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden?

In deze blog ga ik proberen om allerlei stukjes te schrijven over " bijvoorbeeld het als leek " runnen van een webshop. Zoals vele van jullie al weten heb ik Basics4all over genomen van mijn dochter. Ik hielp haar omdat ik tijd over had en het heel leuk vond om te doen.

Ik had het over " een leek " zijn en dat was/ben ik ook, maar ik leer het en krijg hulp. Veel hulp van leuke gasten die er heel veel van weten. Die het volgens mij ook wel apart vinden om mij achter de geraniums vandaan te houden.

Ik heb er plezier in en ik hoop jullie ook?  Laat het mij weten.

Die leuke gasten waar ik het over had, zijn Dwayne en Michel van WECare Media.

Dominique De Kort, Online Marketing.Lees meer